Ingredienser

3 cl Queens Hyldeblomst
3 cl Gin
3 cl Campari (eller Mondino)
1 Øko appelsin
En stor isterning

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne i et glas med én stor isterning og rør rundt. Garner evt med rosmarin og økologisk appelsinskal.

Du kan med fordel udskifte Camparien med den økologiske Mondino fra de bayerske alper, der er produceret efter en gammel familieopskrift.

Køb hele pakken her.

Bedøm opskriften

Gns. bedømmelse 5 / 5. Bedømmelser 4

En klassisk cocktail med et twist af dansk sommer

De bedste ting kommer ofte i tre, og her er en Negroni ingen undtagelse. En Negroni formår at skabe den perfekte balance mellem sødme og bitterhed. I denne udgave har vi udskiftet den søde vermouth, med Queens hyldeblomst, hvilket giver Negronien en frisk smag af dansk sommer. Queens Hyldeblomst erstatter det søde element fra vermouthen og tilføjer et ekstra smagselement – syre.

Mange vil betegne en Negroni som en sommerdrink. Dette er der god grund til da den kommer fra det solrige Italien, men intet desto mindre er en Negroni også god på en kold vinterdag. Selvom drinken serveres kold, giver de lækre aromaer og smagsnoter fra camparien en god varme i kinderne. Om vinteren kan du prøve at udskifte Queens Hyldeblomst med Queens Solbær for en mere dyb og aromatisk smag i din Negroni.

Hvilken gin skal man bruge?

Den originale Negroni er lavet på London Dry Gin. Denne gin type er den mest populære gin type, med den velkendte aromatiske smag af enebær. Synes du derimod at en negroni er en anelse for tør i smagen, kan du i stedet anvende en plymouth gin, der er mindre tør i smagen, men stadig har dejlige aromatiske smagsnoter, heriblandt citrus.

Shaked or stirred?

En af Negroniens helt store fordele er at den kan laves på under et minut uden brug af shaker. Skal en Negroni laves autentisk, bliver den ikke shaket, men i stedet “bygget op” i glasset over is. Denne teknik kender du måske i forvejen fra en old fashioned cocktail. Ønsker man yderligere autenticitet skal en Negroni serveres i et old fashioned glas, garneret med en skive appelsinskal.

Hyldeblomst og gin – et perfekt match

Er du tørstig efter mere kan du med Queens Hyldeblomst lave en Queens Tonic.

Del dit mesterværk på Instagram

Vis os dine Queens of Denmark cocktails på Instagram, brug hashtagget #queensofdenmark og lad os se dine yndlingscocktails!