Kir Royale / Kir – En fantastisk velkomstdrink

5
(378)
Klassikeren over dem alle. Nu med dansk tvist.

DU SKAL BRUGE
2 cl Queens Solbær
10 cl hvidvin (eller 10 cl mousserende hvidvin)
Isterninger

SÅDAN GØR DU
Queen’s Solbær hældes i et champagneglas. Toppes op med iskold hvidvin.

Kir Royal

Opgrader med mousserende vin i stedet for hvidvin, så har du en Kir Royal.

En enestående velkomstdrink eller aperitif

Kir er en ægte klassiker med rødder helt tilbage til 1800-tallet. Dens enkelthed gør den velegnet som velkomstdrink, og den milde frugtige smag er et hit hos de fleste. Griller man en sommeraften kan den også nydes som en frisk aperitif eller inden julemiddagen kommer på bordet.

Du kan med fordel også prøve en Hyldeblomst Aperitif, der er et dansk tvist på en lækker velkomstdrink.

Skal din Kir være sød, tør eller frugtig?

På trods af, at en denne drink kun indeholder to ingredienser er der mange forskellige måder du kan få den til at smage på. Valget af vinen er fundamentalt for din drinks smag. Til en Kir eller Kir Royal anbefaler vi at du bruger en tør hvidvin eller mousserende vin. En tør hvidvin komplementerer Solbærlikørens fyldige sødme helt perfekt og skaber en unik balance i smagen.

Det danske twist – Queens Solbær

Oprindeligt anvendes Créme de cassis i denne drink. Men i stedet anvendes Queens Solbær – en dansk økologisk spiritus, med smag af solmodne solbær. På denne måde kan du give en fransk klassiker et twist af dansk sommer. Queens Solbær kan også bruges til at pifte din Gin & Tonic op eller nydes rent med en isterning.

Yderst intens i duft og smag. Mørke, modne solbær i duften. Sødmefuld med en lang, krydret afslutning. Velegnet i en kir med hvidvin eller mousserende vin (89 point).

– Thomas Rydberg
Whisky og rom Magasinet

Bedøm opskriften

Gns. bedømmelse 5 / 5. Bedømmelser 378