Ingredienser

2 clQueen’s Solbær
10 clhvidvin
eller
10 clmousserende hvidvin
Isterninger

Forskellen er ganske enkel. En kir laves sådan:

Kir

Queen’s Solbær hældes i et champagneglas. Toppes med iskold hvidvin.

Kir Royal

Opgrader med mousserende vin i stedet for hvidvin, så har du en Kir Royal.

Bedøm opskriften

Gns. bedømmelse 5 / 5. Bedømmelser 1

En enestående velkomstdrink eller aperitif

Kir er en ægte klassiker med rødder helt tilbage til 1800-tallet. Dens enkelthed gør den velegnet som velkomstdrink, og den milde frugtrige smag er hos mange et hit. Griller man en sommeraften kan denne også nydes som en frisk aperitif eller inden julemiddagen kommer på bordet.

Skal din Kir være sød, tør eller frugtrig?

På trods af, at en Kir kun indeholder to ingredienser er der mange forskellige måder du kan få den til at smage på. Valget af vinen er fundamentalt for din Kir’s smag. Til en Kir eller Kir Royal anbefaler vi at du bruger en tør hvidvin eller mousserende vin. En tør hvidvin komplementerer Solbærlikørens fyldige sødme helt perfekt og skaber en unik balance i smagen.

Det danske twist – Queens Solbær

Oprindeligt anvendes Créme de cassis i en Kir. Men i stedet anvendes Queens Solbær – en dansk økologisk spiritus, med smag af solmodne solbær. På denne måde kan du give en fransk klassiker et twist af dansk sommer. Queens Solbær kan også bruges til at pifte din Gin & Tonic op eller nydes rent med en isterning.

Yderst intens i duft og smag. Mørke, modne solbær i duften. Sødmefuld med en lang, krydret afslutning. Velegnet i en kir med hvidvin eller mousserende vin (89 point).

– Thomas Rydberg
Whisky og rom Magasinet