Strawberry daiquiri

5
(2)
Klassikeren over dem alle, nu med smagen af dansk økologisk sommer.

Strawberry daiquiri – sådan laver du den lækreste version.

INGREDIENSER
6 cl Queens Jordbær
3 cl lys rom
2 cl limesaft

SÅDAN GØR DU
Bland alle ingredienser i en shaker og shake med is i 10 sekunder.

Tip: Lav en Frozen Daiquiri ved at blende med 5 frosne jordbær

Strawberry Daiquiri er den ægte smag af sommer og happy hour

Uagtet om det er sommer eller vinter er en strawberry daiquiri altid en sikker vinder at servere. Med kun tre ingredienser er den meget hurtig at lave, du behøver ikke finde blenderen frem for at få en dejlig forfriskende daiquiri. Spar i stedet på opvasken ved at shake ingredienserne, for at få den ægte smag af happy hour og sommer.

En daiquiri er uden tvivl en af grundstenene i udvalget af klassiske cocktails, og her i Danmark er Strawberry Daiquirien i sær blevet populær.

Succeskriteriet er smag af jordbær og en fyldig konsistens

En god strawberry daiquiri afhænger af to ting; smagen af jordbær og en fyldig sirup-agtig konsistens, med en lækker balance mellem sødme og syre. Med Queens Jordbær får din daiquiri en dejlig ægte smag af jordbær. Den økologiske spiritus er lavet på solmodne jordbær der giver en fantastisk smag af frisk sødme.

Frozen strawberry daiquiri

Når de fleste i dag hører ordet “strawberry daiquiri” tænker de nok på den poppede udgave med blendede jordbær, med konsistens som slush ice. Den lækre variation er en dejlig kold cocktail, der i sin essens er en smoothie for voksne. Variationen er ganske enkel og lige til at lave – alt hvad du skal gøre er blot at blende ingredienserne med 5 frosne jordbær eller friske jordbær og et par isterninger.

Spiritus-rationering gav daiquiries et forspring

I en tid hvor daiquiries tilbydes på næsten alle cocktailbarer, men også flittigt rystes eller blendes sammen i de danske hjem, er det svært at forestille sig at denne cocktail en gang var en forfriskning for samfundets laveste klasser. Inden 1940 i USA var rom set ned på og betragtet som en spiritus for sømænd og tiggere. Med indførslen af rationering på vodka og whiskey ændrede dette sig dog drastisk. En amerikansk-caribisk handelsaftale gjorde nemlig at rom forholdte sig vidt tilgængeligt hvorefter daiquriens popularitet steg gevaldigt.

Bedøm opskriften

Gns. bedømmelse 5 / 5. Bedømmelser 2